=> Daha kayıt olmadın mı?
Sitemizin Bilgi Ve Paylaşım Forumu Forum - MUHLAMA Tarifi eser (şimdiye kadar 257 posta) | | MUHLAMA Tarifi
Malzemeler
* Üç tahta kaşığı mısır unu
* üç kaşık tereyağı
* bir kase tel veren peynir
* ılık su
* tuz
Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir.
Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir. |
Bütün konular: 247 Bütün postalar: 270 Bütün kullanıcılar: 21 Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse
|